http://itanalyst.hu/modules/mod_image_show_gk4/cache/ita_head_1gk-is-90.pnglink
http://itanalyst.hu/modules/mod_image_show_gk4/cache/ita_head_2gk-is-90.pnglink
http://itanalyst.hu/modules/mod_image_show_gk4/cache/ita_head_3gk-is-90.pnglink
http://itanalyst.hu/modules/mod_image_show_gk4/cache/ita_head_4gk-is-90.pnglink
«
»
Ön itt van: Home Uncategorised

IT fejlesztési igényed van? Mi megkeressük számodra a legjobb megoldást!

Tanácsot kérnél egy szakembertől? Konzulenseink válaszolnak!

Csökkentenéd kiadásaid? Jó helyen jársz!

Az IT Analyst Solutions Kft. informatikai fejlesztések koordinálására és megvalósítására szakosodott vállalkozás. Tevékenysége az igényfelméréstől, a megvalósításig, a teljes fejlesztési folyamatra vagy annak részfeladataira (mint például: üzleti elemzés, tervezés, projektvezetés, szervezés, programfejlesztés, tesztelés, támogatás, verziókezelés, utógondozás, visszamérés) terjed ki, a megrendelő érdekeinek maximális képviselete érdekében.

Partnerkapcsolatainkban a megbízhatóságra helyezzük a hangsúlyt. Egyértelmű feladatmegfogalmazás, képességeinknek megfelelő vállalások és annak maradéktalan teljesítése jellemzi munkánkat, amelyet kiszámítható és jól tervezhető költségek mellett végzünk.

Szolgáltatásainkat magas szakmai színvonal, a legújabb technológiai megoldások iránti elkötelezettség, valamint a gyors reagálás jellemzi.

Munkatársaink jól képzett szakemberek, akik az informatika több szakterületén rendelkeznek speciális képesítéssel és gyakorlattal (így példáúl: adatbázis tervezés és fejlesztés, szoftver architektúra- és design-tervezés, programfejlesztés és kódelemzés, rendszerszervezés és projektvezetés, tesztelés és telepítés, verziókezelés és támogatás, valamint informatikai szervezetek vezetése, válságkezelés).


Az IT Analyst Solutions Kft. szolgáltatásait azoknak ajánljuk, akik informatikai fejlesztési igényeikre keresnek megbízható, szakmailag megalapozott megoldásokat.

Számítógép alkalmazása

Napjaink egyik leginkább nélkülözhetetlen eszköze a számítógép. Használata szinte az élet minden területére kiterjed, épp úgy jelen van a munkahelyünkön, mint az otthonunkban. Sokszor nem is sejtjük, vagy csak nem gondoltunk még bele, hogy mennyi eszköz működését irányítja közvetlen környezetünkben. Persze a sok feladat, más és más típusú működést, azaz eltérő jellemzőkkel rendelkező számítógépet igényel. Azonban ezek fő funkcionális egységei azonosak.

Eltérés főleg méretben, teljesítményben és ennek következtében árban jelentkezik. A következőkben ezek megismerését, rendszerezését szeretnénk segíteni egyszerűen értelmezhető definíciók és példák ismertetésével.

Számítógép alkalmazása minden olyan esetben lehetséges, amikor egy problémát (számítás, vezérlés, szimuláció) előre meghatározott módon kívánunk megoldani. Felhasználásának tervezésével alkalmazása kiterjeszthető szinte minden területre a gyógyítástól kezdve a szórakoztatásig. 

Számítógép felépítése

Desktop 3Munkánk, tanulmányaink vagy szabadidős tevékenységünk során többféle számítógéppel kerülünk közvetett vagy közvetlen kapcsolatba. Közvetlen módon használjuk saját gépünkre telepített programok funkcióit (pl: irodai alkalmazások vagy játék programok), míg távoli szerver számítógépek szolgáltatásait közvetett módon érjük el (pl: Interneten megkeressük egy mozi vagy múzeum programajánlatát, ilyenkor egy távoli kiszolgáló számítógép válaszol keresésünkre). Az eltérő felhasználás különböző jellemzőkkel rendelkező számítógépeket igényel, ugyanakkor a számítógépek felépítése és működése rendkívül hasonlít egymáshoz. Ennek oka, hogy a napjainkban használt számítógépek működése megfelel Neumann János (1903-1957, magyar származású matematikus) által megfogalmazott elveknek.

A következőkben megismerhetjük Neumann János által megfogalmazott elveket, az első számítógép és napjainkban használt PC-k architektúrális felépítését, részegységeit és funkcióit, valamint napjaink különböző célra használt gépek közötti különbségeket.

További cikkeink...